KertÉSZ – napló 23. hét


2021. június 7.
Még maradt palántázni való. Kész a fólia, tele van paprikával. Tudom, hogy máshol már érik benne a paprika, de ebben nevelem a palántákat. Csak a tenyészidőszak meghosszabbítására és a időjárás-védelemre szolgál.

2021. június 8.
Elkészült az udvaron a szobanövények védelmére szolgáló háló. Rachel hálót tettem fel, melyet ősszel le kell szedni. Védi az alá helyezett növényeket a Nap égető hatásától valamint jégverés ellen is hasznos dolog.

2021. június 9.
Kikeltek a ricinus növényeim. Hamarosan kiültetem őket a kertbe. Remélem, idén is hatalmasra nőnek majd. A régi buxus bokrok töveit is eltávolítottam. A felső részről a Pusztánygmolyok gondoskodtak.

2021. június 11.
Eljött a szőlő felkötése, hajtásválogatása. Rengeteg fürtkezdemény van a meghagyott szőlőkön, a termékenyülés után a gyengébb fürtöket eltávolítom majd. Most csak a vékony és a fürtöt nem hozó hajtásokat távolítottam el. Szépen alakul a banánliget is.

2021. június 12.
A későn kelő, rosszabbul fejlődő paradicsomok is kikerültek a kertbe. Kicsit megkésve, de remélhetőleg hamarosan összeszedik magukat, és nagyobb mennyiségű termést is kapunk róluk.

2021. június 13.
Az uborka is elérte a kiültetési méretét. Előtte elkészítettem a hálót is. Idén kígyóuborkát is ültetek a szabadba kísérleti jelleggel. A Banánuborka magok sajnos nem keltek ki. Erdélyi barna uborka is megy majd a szabadba. Szépen fejlődnek a cukkinik, sütőtökök és a tökök is. A növények fejlődésével párhuzamosan a kártevők is megjelentek. Ebben az évben nagyon sok a fekete levéltetű, különösen a szilvafáinkon, és a kerti hibiszkusz cserjéken. Sárgadinnyék is landoltak ma a kertben. Szintén hálóra futnak majd, ahogyan a méteres borsú is megkapta a kapaszkodóját.

Kategória: KertÉSZ - napló, KertÉSZ napló, Kerti napló, kerti növény
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás